Over mij

Gastouder Zwartsluis

Mijn naam is Wiebke Brümmer, ik ben getrouwd en we hebben twee dochters.
Ik ben in Hamburg (Duitsland) geboren en ik woon sinds 2005 in Zwartsluis. In Duitsland heb ik mijn diploma als pedagogisch medewerker gehaald. Aansluitend heb ik 5 jaar in een tehuis voor mensen met een beperking gewerkt en ook regelmatig als invalkracht op een kinderdagverblijf. In 2008 ben ik begonnen als gastouder aan huis (nanny), dat deed ik met veel plezier, alleen worden kleine kinderen groot en hebben geen opvang meer nodig. Daarom werd het tijd voor een nieuwe start met opvang aan eigen huis, kinderen in ons gezin welkom te heten en op hun weg te begeleiden.

Ik zou me zelf als creatief beschrijven. Zo knutsel, verf, kleur en haak ik graag. Door mijn passie neem ik kinderen hier makkelijk in mee en kan ze met veel geduld begeleiden.
Ook bak en kook ik graag. Daardoor verandert ons huis regelmatig in een heuse bakkerij.
Van buiten zijn krijg ik veel energie. U zult mij, op een enkele uitzondering na, met de fiets of lopend naar school of naar het dorp zien gaan. Samen met mijn kinderen ga ik geregeld het bos in of naar de manege waar mijn paard staat.
Op regenachtige dagen vind ik het heerlijk om de kinderen voor te lezen, of om samen spelletjes te doen.

Tijdens de opvang werk ik met het veelzijdige ontwikkelingsstimuleringsprogramma KIKI, waarin de individuele ontwikkeling voor elk kind centraal staat. Met hulp van de beer Kiki voer ik activiteiten uit die de vier ontwikkelingsgebieden van uw kind stimuleren: motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak & taal en rekenprikkels.
Ook volg ik regelmatig cursussen en informatieavonden om mijn kennis steeds te vergroten.

Ik ben in bezit van een:
certificaat pedagogische componenten 2015 (KNGO)
diploma EHBO voor kinderen
verklaring omtrent gedrag
certificaat positief communiceren
certificaat Inzicht in autisme
certificaat Competent Methodisch Opleiden in de Beroepspraktijk (Calibris)